Volare B wint topper tegen Wivo Wingene na spektakelmatch

Geschreven door MH op zondag 18 maart 2018

Volare B - Wivo Wingene B 3-2

25-11; 23-25; 22-25; 25-13; 15-7

 

De twee beste teams van de competitie tegenover elkaar in een rechtstreeks duel, dat moest vonken geven, en dat deed het ook. Er was heel veel volk komen opdagen om hun team in deze topper te steunen. Beide supportersgroepen hielden het heel sportief, een goede scheidsrechter en 2 ploegen die er volop voor speelden. Alle ingredi├źnten waren aanwezig om er een mooi wedstrijd van te maken.

 

Volare schoot het best uit de startblokken, Voor Wingene het besefte stond het 4-0 op het scorebord. De toon was gezet voor deze set, Roeselare liep zelfs verder uit naar 13-6. De bezoekende coach greep al naar zijn TO maar het bracht weinig beterschap. Bij een foutieve beslissing van de scheidsrechter gaf de Volare-coach ruiterlijk toe dat de bal in was in plaats van out, dit staaltje fair-play werd door de bezoekende supporters naar waarde geschat en getrakteerd op een applaus. Ook applaus voor de Volare-meisjes, ze stoomden door in een set die als de beste van het seizoen mag gecatalogeerd worden, via 20-9 naar 25-11.

1-0 en een verdiende voorsprong voor Roeselare. Wingene verloor ook zijn middenspeelster met een blessure.
Wingene is een taaie klant en geeft nooit op, een beetje naar het beeld van zijn coach. Volare verloor de greep op de match en kwam 6-8 achter in de tweede set. Steeds een viertal punten achterstand, op 20-22 kwamen de groentjes dichterbij maar moest finaal toch de set laten aan Wingene, 23-25.
Alles te herdoen dus in de belangrijke derde set. Volare startte het best, 6-5, toen greep Wingene via een TO in, nam bij 8-9 over en ging door naar 10-16. Volare werkte hard en slaagde erin terug te komen naar 17-16. Enkele kleine foutjes deden Volare echter de das om en Wingene pakte de set, 22-25 en 1-2.

Groot alarm nu, de vierde set moest nu gewonnen worden en hoe reageerden de lokalen op deze tussenstand?
Schitterende reactie van de Volaremeisjes. Onverstoorbaar gingen ze er terug tegenaan, de receptie klopte als een bus, alles werd verdedigd, knappe passing en de aanvallers maakten het af. via 9-5, 11-6 en 19-11 stoomde Roeselare door naar setwinst, 25-13. Hier was Wingene niet goed van.
In de belle toonde Roeselare zich het meest matuur, bleef knokken voor elke bal. 8-4 op het bord bij de wissel en de zege kwam nooit meer in gevaar, 11-7 en uiteindelijk 15-7.
Het clublied 'Volare' schalde door de boxen en een dikverdiend applaus voor het team.
 

Volgende week een dubbele opdracht, op vrijdag de inhaalmatch op Koekeare en zaterdag de linke verplaatsing naar Zwevezele.