Volare B sluit seizoen af met galamatch in Ruddervoorde

Geschreven door MH op zondag 22 april 2018

Ruvo Ruddervoorde A - Volare B 3-1

 

26-24; 16-25; 25-17; 27-25

 

Dankzij de zege van Ruvo verleden week op concurrent Wingene was Volare reeds kampioen en kon ontspannen deze partij afwerken. Voor Ruddervoorde stond er echter nog wat op het spel. Bij winst promoveerde het ook naar 2de. Volare wilde tonen dat het een waardige kampioen is.
 Voor de wedstrijd feliceerde Ruvo de bezoekers met hun titel.

 

In de eerste set ging het gelijk op. Snel en spectaculair volleybal. Tot 10-10 bleef het gelijk maar toen plaatste Roeselare een tussensprint, 14-20. Ruddervoorde vocht voor wat het waar was en via heel zware opslagdruk kwam het warempel weer langszij en haalde het de set nog binnen, 26-24.
In de tweede set nam Volare weer de bovenhand, 10-17 na 7 opslagen van de bezoekende setter.
Ruvo kreeg de kloof niet meer gedicht en de Volare-aanvallers zorgden voor de 1-1.
Set 3 was dan weer voor de rood-zwarten, tot 11-10 bleef Volare meegaan maar dan een versnelling hoger van Ruddervoorde en 2-1.
In set 4 maakte iedereen zich al op voor een tie-break bij 14-19 voor Roeselare maar Ruddervoorde kreeg het voor elkaar om de achterstand nog goed te maken en de set en match te winnen.

 

Verlies, maar een mooie wedstrijd besluit het seizoen. Een kampioenstitel, verdiend, op naar 2de Provinciaal om daar een nieuw hoofdstuk van het Volare-verhaal te schrijven. Daar valt de "B" weg en gaan we verder door het leven als Volare Roeselare.